SPUTNIK recomana...
Literaura / Música / Restaurants / Varis

Literatura

"L'ombra del vent" Carlos Ruíz Zafón 
Novel.la. 445 pàgines.
Situada a Barcelona. Història d'un noi, Daniel, que es troba a les mans l'únic exemplar del llibre L'ombra del vent, llibre d'un autor Barceloní, resident a París, que ha passat amb més pena que glòria, Carax. En llegir la novel·la, Daniel se sent fascinat, a partir d'aqui busca totes les novel·les de l'autor, en un reducte de llibres oblidats, a on trobarà un exemplar de totes les novel·les de Carax, les últimes. Aquest descobriment l'hi causarà molts problemes, però la seva fascinació per a saber de Carax el portarà a investigar amb el seu amic Fermí, el perquè d'un individu que destrueix tota l'obra de Carax, un cap de policia corrupte involucrat amb el misteri, i un munt d'històries més, la novel·la es superposa amb els flashbacks de la vida de Carax, a mesura que Daniel va descobrint l'entramat, una novel·la amb suspens, que et farà llegir fins al final.

"¿sueñan los androides con ovejas eléctricas?", Philip K. Dick 
Novel·leta. 262 pàgines.
La novel·la en la que es va inspirar la película Blade Runner, el seu protagonista Rick Deckard, és un caçador de bonificacions del departament de St Francisco, la seva feina es retirar androides fugitius de Mart cap a la terra, perillosos, capaços de matar i sense sentiments reals,  per cada un retirat rep una paga extra de mil dòlars, el que l'hi permetrà aconseguir un animal de veritat i llençar la ovella elèctrica que té al terrat, a partir d'aquí comença una lluita moral, en aquesta novel·la es mostra la importància de la vida natural en front de la vida artificial, Rick tindrà molt difícil escollir entre l'atracció física, l'amor, l'empatía i la seva feina. Aconseguirà també reputació pel fet de tenir un animal de carn i òssos?

"Fundación, Fundación e Imperio, Segunda Fundación", Isaak Asimov
Novel·letes. (triología) ciència ficció 250 pàgines x 3.
Una història situada en un futur molt llunyà, en que un imperi governa tota la galàxia, Hari Seldon (el més gran científic) descobreix la psicohistòria. La psicohistòria és un seguit d'equacions matemàtiques aplicades a la sociologia, les quals permeten deduïr el futur, sempre i quan no es tracti d'una figura individual, és a dir, que es pot preveure el futur, fins i tot molt llunyà, dels moviments en massa, així com guerres entre planetes, els moviments de l'imperi, etc. Hari Seldon natiu de trantor, planeta sèu de l'imperi al centre galàctic, estableix una fundació, en un planeta a l'extrem de la galàxia, un planeta sense recursos energètics. En un principi Seldon envia allà als millors científics i estudiosos del moment, per a la elaboració d'una enciclopèdia galàctica, però els seus plans son molt més ambiciosos, la resta us la llegiu, que val l'estona.

"Els Pilars de la terra", Ken Follet 
Novel·la. 1358 pàgines.
Una història entretinguda que reflecteix el mode de vida de la época, marcant molt les diferents classes socials, la miseria i la riquesa, el poder de l'església, la maldat i bondat dels homes, les injustícies, i com la fè en Déu fa tirar endavant a les persones en situacions impossibles,en definitiva es un retrat de la època.

“2666” de Roberto bolaño.
Novel·la. 1119 pàgines.
Una història en que tot dona voltes a un personatge, desde el punt de vista de diferents persones, ell inclòs, en aquesta novel·la es veu plasmada una crítica a la societat, en diferents èpoques, diferents llocs, diferents estatus socials, a on l’escriptor mostra el seu amor i també el seu odi, per la humanitat.

“El conte número tretze“ Diane Setterfield.
Novel·la 412 pàgines. 
Una noia que en el seu temps lliure es dedica a fer biografies pòstumes d'autors literaris i ajuda al seu pare a catalogar i ordenar els exemplars detiques llibres que adquireix aquest en la seva llibreria d'antic,  es veu de cop i volta intentant esbrinar la veritat en la història de Vida Winter, la més gran  escriptora en llengua anglesa dels últims temps, ja que aquesta l'hi ha proposat un intensiu per escriure les seves memòries, degut al poc temps de vida que li queda. Enmig de tot aquest enrenou hi ha el misteriós conte número tretze, un error en la primera edició d'un recull de contes, a l'índex del qual apareixen tretze contes i en el volum nomès n'hi existeixen dotze, aquest conte mai veurà la llum, però el coneixerà a la fi la senyoreta Margaret Lea?.

“Opiniones de un payaso” de Heindrich Böll.
Novel·la 460 pàgines. Primera edició 1963. 
Obra escrita per Heindrich Böll l'any 1963, desde el punt de vista d'un pallasso, en una societat censurada i a on l'esglèsia té un pes molt important. El protagonista és un home que es dedica a fer riure la gent, les coses no li van molt bé, alcohòlic, separat, incomprès, sense feina degut als espectacles fora de tò que ofereix a causa del consum abusiu d'alcohol. és una crítica a la societat d'aquell temps.
"Un ateo que llora detrás de una iglesia"
 J. A. Blanch

Pujar
 

Música

“Black tie white noise“ David Bowie

“Sheik Yerbouti“ Frank Zappa

“Dream Harder“ The Waterboys 
“Diesel and Dust“ Midnight oil
“Cançons Tel.lúriques“
Roger Mas 
“The very best of Blues Brothers“ The Blues Brothers 
“A Funk Odissey“ Jamiroquai
 
“Mambo (the trumpet)“ (cançó) Lou Bega

Pujar
 

Restauració

Restaurant Fermín
Carretera de Bassella n. 26 Solsona - tel. 973 48 07 27

Negroni Cocktail Bar
C. Joaquim Costa n. 46 - Barcelona

Cockteleria Dickens
C. Boulevard n. 27 - San Sebastian

Allotjaments la Llosa del Cavall
Ctra. Llosa del Cavall, km 12. - tel.660 36 44 06 - 973 48 01 95. Navès.
www.lallosadelcavall.com

Hotel Sant Roc
Plaça Sant Roc, Solsona (Lleida). - tel.973 48 00 06..
www.hotelsantroc.com

Pujar

 

Varis

Exposició de fotografía de natura "Solsonès...natura viva"
Sala d'exposicions de Caixa de catalunya

Per flipar!! dos galls fers I una àliga daurada
 
http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/116233

Aurembiaix Sabaté "artista plàstica"
www.aixart.cat

Taxidermia 
www.jordicaball.com

Roger Mas webside 
www.rogermas.cat

Fotonatura 
www.fotonatura.org

Ferran compte (fotògraf) 
www.ferran-photography.com

Grup de Natura del Solsonès
www.lacetans.org/gns.

El temps
www.meteocat.com

Llibres, tebeos, revistes de totes époques
www.racodelcoleccionista.es

Pujar